Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіцейські анонсували оновлення проєкту «Брама» на форумі Kyiv Stratcom Forum 2024

На дводенному форумі, організованому Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП, виступили понад 20 спікерів – народні депутати, керівники міністерств і відомств, українські та закордонні експерти з комунікацій. Серед них – начальник управління оперативно-аналітичного забезпечення та аналізу відкритих джерел Департаменту кіберполіції Євгеній Панченко.

Учасники обговорили успішні комунікаційні кейси та нові стратегії в інформаційній війні з росією, в тому числі на міжнародній арені.

Під час виступу керівник управління оперативно-аналітичного забезпечення та аналізу відкритих джерел Департаменту кіберполіції Євгеній Панченко наголосив на важливості протидії пропаганді країни-агресора в інтернеті та блокування каналів, якими поширюються російські наративи. Правоохоронець анонсував велике оновлення проєкту «Брама» та розповів про напрацювання кіберполіції у цьому напрямку. 

Ініціатива спрямована на підвищення рівня обізнаності громадян у сфері кібербезпеки та протидію поширенню пропаганди ворога в медіапросторі.

«Брама» була створена задовго до повномасштабного вторгнення і спершу використовувалася для запобігання розповсюдженню наркотиків, зокрема через месенджер «Телеграм». Але війна змінила направленість цього проєкту і наразі він допомагає боротися з російськими ІПСО і пропагандою», - зазначив Євгеній Панченко. 

Кіберполіцейський зауважив, що за час повномасштабного вторгнення завдяки «Брамі» було заблоковано 27 тисяч ворожих ресурсів у різних соцмережах. 

«У нас є вектор розвитку, ми чітко розуміємо, як розвивати проєкт «Брама». Ми змінюємо підходи до блокування», - зазначив Панченко.

Він також анонсував запуск окремого сайту проєкту «Брама», офіційне представлення якого відбудеться у квітні.

«Ми розвиваємо цей проєкт не тільки на платформі «Телеграм». Ми бачимо розвиток на інших платформах і створення власних ресурсів. Ми готуємо реліз нашого сайту, який розробили з нашими партнерами. Там буде дуже багато рекомендацій, а також можливість надсилати скарги і знищувати ворожу пропаганду», - сказав Євгеній Панченко.

Департамент кіберполіції
Національної поліції України