Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю»: перед судом постане житель Дубенщини

Вартість фіктивної довідки коштувала 8800 доларів США. Половину суми потрібно було оплатити одразу, решту — після отримання «документу». 

Викрити зловмисника вдалося поліцейським Дубенського РВП спільно з працівниками відділу протидії кіберзлочинам області за процесуального керівництва окружної прокуратури.

Спочатку мова йшла про роботу за кордоном, а потім чоловікам, які підлягають мобілізації, млинівчанин пропонував виїхати в іншу країну шляхом оформлення фіктивної інвалідності.

Затримали «підприємця» четвертого січня цьогоріч під час отримання другої частини коштів. Його помістили до ізолятора тимчасового тримання та повідомили про підозру у вчиненні злочину.

Суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою із можливістю внесення застави у сумі 605 тисяч гривень. Через деякий час підозрюваний сплатив її, тож наразі перебуває на волі.

Слідчі Дубенського РВП закінчили досудове розслідування за ч. 3 ст. 332 КК України та скерували матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом до суду. 32-річному млинівчанину може загрожувати до дев’яти років позбавлення волі.

Відомо, що наразі у суді на Львівщині слухається справа по обвинуваченню його у вчиненні злочину за аналогічною статтею.

Відділ комунікації поліції Рівненської області