Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Продавали неіснуючі товари: поліція Дніпропетровщини оголосила підозри чотирьом учасникам організованої злочинної групи

Зловмисники створили фейковий інтернет-магазин, в якому продавали мобільні телефони та комп’ютери. Отримуючи передплату за товар, підозрювані уривали зв’язок з покупцями.

Від протиправних дій шахраїв постраждало 25 людей, серед яких – військовослужбовці. Загальна сума збитків складає майже 120 тисяч гривень.

Задокументували злочинну діяльність фігурантів слідчі слідчого управління поліції Дніпропетровщини спільно з оперативниками кіберполіції Дніпропетровської області.

Встановлено, що до складу організованої злочинної групи входило двоє чоловіків та жінка, кожен з яких діяв за чітко зазначеним планом. Організував «схему» 23-річний житель Дніпра.

Поліцейські в рамках розслідування провели обшуки та вилучили комп’ютерну техніку, банківські картки, телефони, SIM-картки та зошити з чорновими записами, що підтверджують злочинну діяльність фігурантів.

Слідчі слідчого управління поліції Дніпропетровської області організатору та спільникам повідомили про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Триває слідство.

Процесуальне керівництво кримінального провадження здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.

Національна поліція України