Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Завдали збитків на понад мільйон гривень: на Львівщині судитимуть осіб, які продавали підроблені навушники під виглядом світового бренду

Фальсифікат фігуранти рекламували та продавали через соцмережі на території України. Слідчі поліції направили в суд обвинувальний акт.

У травні минулого року кіберполіцейські Львівщини спільно зі слідчими Львівського районного управління поліції №1 викрили трьох осіб, які під виглядом оригінального товару світового бренду продавали в інтернеті неякісні підробки за привабливими цінами.

Надалі правоохоронці завершили досудове розслідування за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та скерували обвинувальний акт на розгляд суду.

Також оперативники кіберполіції спільно з детективами управління БЕБ в області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури задокументували факт зберігання фігурантами фальсифікату на орендованих квартирах у Львові та Винниках. Ознак схожості своєму товару з оригіналом вони надавали за допомогою поліграфічної пакувальної продукції.

Там же зловмисники фотографували підроблений товар для рекламування у соціальних мережах. Надалі вони реалізовували його через спеціально створені акаунти в Instаgram. Клієнти отримували замовлення поштовими відправленнями в межах території України.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів поліцейські вилучили понад 150 одиниць фальсифікату, а також пакувальні та рекламні матеріали, носії електронної інформації.

У такий спосіб компанії – власниці бренду завдано збитків на понад 1,2 млн грн. Ці кошти обвинувачені добровільно відшкодували.

Наразі досудове розслідування завершено. До суду направлено обвинувальний акт за ч. 2 ст. 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Департамент кіберполіції

Національної поліції України