Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

11-річний Гліб з Луганщини: «Я мрію допомагати людям»

Хлопчик мріє стати поліцейським та працювати у підрозділі протидії кіберзлочинності. Працівники Департаменту кіберполіції 1 вересня, до дня народження 11-річного Гліба допомогли йому частково здійснити найзаповітнішу мрію.

Під час поїздки до Києва та відвідування столичного управління поліції 11-річний Гліб з міста Сєвєродонецьк Луганської області розповів поліцейським про те, що мріє працювати у підрозділі кіберполіції. Тож 1 вересня його прийшли привітати з початком нового навчального року представники Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Гліб з дитинства полюбляє математику та зараз активно вивчає англійську мову. Інтерес до сфери IT-технологій з’явився завдяки старшому брату, який зараз навчається у виші на кафедрі комп’ютерних наук. Крім того, хлопчик активно займається спортом.

У 2014 році під час окупації Северодонецька родині Гліба довелось покинути рідне місто та деякий час жити у Харкові. Вже після звільнення міста від агресорів родина повернулась додому і відтепер мрія хлопця – допомагати людям.


У День знань у класі, де навчається Гліб, поліцейські влаштували йому сюрприз. Начальник відділу кіберполіції в Луганській області Петро Перегудов привітав всіх учнів з початком нового навчального року, а для Гліба, на честь його Дня народження, від імені працівників кіберполіції підготував спеціальний подарунок – кепку працівника підрозділ.

Візит поліцейських для Гліба став великою несподіванкою. Спілкуючись із поліцейськими, хлопчик пояснив, що бажає допомагати людям, а тому хоче працювати в кіберполіції.

«Я вирішив стати кіберполіцейським тому, що багато кому з наших громадян потрібна допомога. Люди страждають від протиправних дій злочинців, які посягають на їх гроші в електронних «гаманцях» або ж їх акаунти», – розповів Гліб.

Петро Перегудов запевнив, що кіберполіція підтримуватиме дітей, які прагнуть до навчання та позитивних змін в країні, а тим більше тих, хто мріє працювати в кіберполіції.

«Гліб, ми чекаємо тебе у своїх рядах. Нам потрібні спеціалісти з таким же прагненням до роботи та змін», – наголосив Петро Перегудов.

Своєю чергою 11-річний Гліб розповів, що буде гарно навчатись для того, щоб бути гідним професіоналом своєї справи.
 

Департамент кіберполіції
Національної поліції України