Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція обговорила з журналістками їх безпеку в інтернеті

Сьогодні, 25 квітня, працівники кіберполіції долучилися до обговорення теми кібербулінгу у відношенні журналісток. Серед учасників заходу – державні, приватні та громадські організації.

Основними темами для обговорення стали безпека в мережі та захист інформації для профілактики порушень у сфері кібербезпеки.

За інформацією Інституту масової інформації (ІМІ), саме жінки журналісти зазвичай стають жертвами Інтернет-загроз. Так, згідно соціологічних досліджень ІМІ, 42% журналісток України стикалися з інтернет-загрозами, серед яких – тролінг, атаки ботів, злами акаунтів, погрозливі листи та фішинг.

Відтак, безпека у мережі сьогодні є досить актуальним питанням для обговорення у колі жінок, які працюють у ЗМІ. Для того, аби приділити цьому питанню особливу увагу, було організовано тренінг «Запобігання кібербулінгу журналісток в Інтернеті». Захід відбувся за участі представників Ради Європи, Міністерства інформаційної політики України, Інституту масової інформації, громадських та приватних організацій.

Але все ж найцікавішою темою для учасників тренінгу стали реальні поради від кіберполіції з приводу інструментів особистої безпеки у кіберпросторі.

Представники кіберполіції розповіли про алгоритм дій для фіксування випадків кіберзлочинів та основні правила безпеки у мережі.

Нагадаємо,  нещодавно кіберполіція поспілкувалася зі школярами про безпеку в мережі.