Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція продовжує впроваджувати знання про кібербезпеку серед навчальних закладів України

Сьогодні, 16 травня, працівники кіберполіції зустрілися з батьками учнів молодшої школи в одній зі столичних шкіл. Цього разу мова йшла саме про батьківський контроль, ризики, з якими діти можуть стикатися будучи онлайн, та методам їх запобігання.

Урок з кібербезпеки відбувся за участі представників Департаменту кіберполіції та управління ювенальної превенції Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України.

Під час неформальної розмови поліцейські з управління ювенальної превенції розповіли батькам про булінг та його наслідки, як виявити та запобігти таким випадкам.

Працівники кіберполіції зосередили увагу батьків на персональній кібербезпеці, адже виховання у дітей культури дотримання правил кібербезпеки починається від батьків. Використання надійних паролів, антивірусних програм, ліцензійного програмного забезпечення та використання публічного Wi-Fi під час здійснення розрахунків у мережі – це все стало темами для жвавого обговорення.

Окрему увагу працівники кіберполіції приділили і так званому «батьківському контролю». Так, кіберполіцейські обговорили з батьками межі, які бажано окреслити для дітей під час використання соціальних мереж. Серед них – спілкування з незнайомцями, публікації персональної інформації та використання окремих каналів спілкування.

Нагадаємо, у березні 2018 року кіберполіція запустила кампанію з обізнаності про кібербезпеку. Пізніше, у межах кампанії, представники кіберполіції поспілкувалася зі школярами про безпеку в мережі.

Департамент кіберполіції України