Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила чоловіка у адмініструванні більше півсотні піратських сайтів

Роботу усіх ресурсів, які створив та адміністрував 35-річний киянин, наразі припинено. Експерти оглядають вилучену техніку та оцінюють збитки. Чоловіку загрожує до шести років ув’язнення.

Працівники Київського управління Департаменту кіберполіції спільно з колегами з Головного слідчого управління Нацполіції та Генеральної прокуратури України припинили діяльність ресурсів, які відтворювали фільми та серіали з порушенням авторського права.

Працівники кіберполіції встановили чоловіка, який самостійно створив та адміністрував 56 піратських інтернет-ресурсів. Серед них - «kinogo2019.com», «kinobudka.net», «onlineseriali.net» та «lostkino.net». Також було встановлено місце розташування серверу з якого здійснювалось відтворення аудіовізуальних творів.

​​​

У Києві правоохоронці провели ряд обшуків. Вилучено  ноутбуки, жорсткі диски, телефони та банківські картки, на які зараховувались кошти здобуті від розміщення реклами на веб-сайтах. Крім того, вилучено три системні блоки, на яких було розгорнуто 210 віртуальних машин.


Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) КК України. Вилучену техніку направлено на проведення усіх необхідних експертиз. Зловмиснику загрожує до шести років ув’язнення, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.