Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція викрила злочинну групу, що ошукала більше 150 громадян (ФОТО)

Злочинна група займалась шахрайствами у сфері електронної комерції. Попередньо встановлено, що громадянам, внаслідок злочинних дій шахраїв, завдано збитків на суму понад 1 мільйон гривень.

Працівники Придніпровського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України викрили групу осіб, які шахрайським шляхом заволоділи грошовими коштами громадян.

Оперативники кіберполіції встановили: злочинна група складалась із двох осіб – мешканця міста Києва та Дніпра. З грудня 2016 року вони зареєстрували 23 Інтернет-ресурси, на яких розміщували оголошення про продаж комп’ютерної техніки та телефонів. При цьому обов’язковою умовою договору купівлі-продажу було 100% оплата на заздалегідь підготовлені зловмисниками карткові рахунки.

Кожен із Інтернет-магазинів працював не більше семи днів. При цьому, професійне оформлення сайтів із вказанням повних технічних характеристик товару, а також імітовані зловмисниками позитивні відгуки від клієнтів, не викликало сумніву у покупців у добросовісності процедури придбання товарів.


За місцем проживання зловмисників поліцейські провели санкціоновані обшуки, звідки вилучили комп’ютерну техніку, жорсткі диски, гроші, а також чорнові записи. Крім того, вилучено платіжні картки та мобільні телефони, які зловмисники використовували у злочинній схемі.

Вирішується питання щодо оголошення підозри всім учасникам злочинної групи. Триває досудове розслідування у межах розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) КК України. Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Департамент кіберполіції
Національної поліції України