Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Ми повинні бути готові до можливих кібератак – Сергій Демедюк (ФОТО)

На цьому сьогодні, 19 липня, наголосив начальник Департаменту кіберполіції Національної поліції України. Він також додав, що з використанням можливостей сучасної техніки спеціалісти з кіберполіції зможуть більш оперативно реагувати на кіберінциденти.

Як розповів Сергій Демедюк, отримане сьогодні обладнання – посиленої потужності із спеціальним вбудованим програмним забезпеченням. За його допомогою спеціалісти з кіберполіції зможуть добувати сліди, які відбуваються у кіберпросторі.

 

«Ми отримали спеціальні софти, які дають нам можливість віддалено отримувати інформацію з тих джерел, які не доступні звичайним громадянам, перехвачувати певний трафік, тощо. Все це допомагає запобігати кіберзлочинам у нашій державі», – додав очільник кіберполіції.

За його словами, додатково кіберполіція отримала обладнання, яке дає можливість взаємодіяти з міжнародними партнерами. Крім того, передавати великі об’єми інформації у режимі «реального часу» для оперативного аналізу кіберзагроз, які можуть виникнути.

«Ми наперед прогнозуємо та будемо застерігати і надавати свої рекомендації, яким чином запобігти майбутнім кіберзагрозам», – повідомив Сергій Демедюк.

Нагадаємо, сьогодні кіберполіція отримала 194 одиниці спеціального обладнання для протидії кіберзагрозам.

Департамент комунікації
Національної поліції України