Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Ми повинні навчати наших дітей та молодь основам кібербезпеки. Сьогодні для нас це ключове завдання - Сергій Демедюк

На цьому наголосив начальник Департаменту кіберполіції сьогодні, 27 березня, під час всеукраїнської науково-практичної конференції «Безпека соціально-економічних процесів у кіберпросторі», яка відбулася на базі Київського національного торговельно-економічного університету.

До заходу долучилися майже тисяча учасників. Серед них – практикуючі спеціалісти Департаменту кіберполіції, студенти Київського національного торговельно-економічного університету та представники кафедр з кібербезпеки 24 вищих навчальних закладів України, а також представники найбільших приватних організацій, які спеціалізуються на кібербезпеці.

За словами Сергія Демедюка, питання кібербезпеки на сьогодні є ключовим в усьому світі, а на підвищення рівня кіберзахищеності виділяються великі кошти. Водночас, ні для кого не секрет, що найвразливішою ланкою в будь-якій системі безпеки є саме людина. Саме людина може допустити незначну помилку, якою і скористується хакер. Тому сьогодні, як ніколи, є вкрай необхідним підвищення рівня обізнаності у кібербезпеці серед користувачів будь-яких цифрових пристроїв.

«Ми, як представники правоохоронних органів, дуже раді долучитися до проведення таких заходів. Ваш виш є тим, який впроваджує передові технології для навчання не лише кібербезпеці, а й у інших високотехнологічних галузях, які заполонили усі сфери життєдіяльності. Саме тому для нас є важливою взаємодія з вами задля підвищення обізнаності молоді у кібербезпеці», - зазначив він.

Як додав керівник української кіберполіції, нещодавно підрозділ запустив кампанію з налагодження освітніх процесів у кібербезпеці, починаючи з навчальних закладів і закінчуючи керівництвом великих підприємств.

«Ми готові надавати практичний досвід наших спеціалістів для поглиблення знань у сфері кібербезпеки. Вважаю, що об’єднання зусиль теоретиків та практиків неодмінно дасть хороші результати. Ми готові долучитися до нових проектів, які будуть проводитися у цьому напрямку, для того щоб це вивчати, обговорювати та втілювати в життя», - зазначив Сергій Демедюк.

Зокрема, у рамках конференції начальник Департаменту кіберполіції Сергій Демедюк та ректор Київського національного торговельно-економічного університету Анатолій Мазаракі підписали меморандум про взаємодію. Відтак, Департамент кіберполіції надаватиме практичний досвід та можливість студентам вишу щотижнево отримувати навички з кібербезпеки на базі Департаменту кіберполіції.

Вже сьогодні на базі університету створено кіберлабораторію, за допомогою якої спеціалісти зможуть детально вивчати шкідливе програмне забезпечення за допомогою найсучаснішого обладнання. Також, в університеті створено сучасну Smart-бібліотеку. Їх презентація відбулася сьогодні у рамках проведення конференції.

Крім того, сьогодні було проведено ряд науково-практичних дискусійних панелей на тему боротьби з кіберзлочинністю, кіберзахисту на підприємствах та щодо основних напрямків забезпечення кібербезпеки в Україні.