Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Миколаївець нелегально підключився до місцевих провайдерів та роздавав за гроші Інтернет

У червні співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Миколаївській області отримали інформацію стосовно двох осіб, які, не маючи будь-яких дозвільних документів, за допомогою втручання до мереж електрозв'язку ТОВ «Телерадіокомпанія Краєвид», ТОВ «Інтертелеком» та ПП «Цифрові комунікації», створили власну мережу електрозв'язку та надавали доступ до мережі Інтернет мешканцям Миколаївської області за грошову винагороду.

За результатами перевірки інформації, слідчим відділом Центрального відділу поліції ГУНП в Миколаївській області було розпочато кримінальне провадження за ознаками ст. 361 КК України – «Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку».

В ході слідчо-оперативних дій поліцейські встановили місцезнаходження трьох незаконно діючих радіоелектронних засобів, зібрали доказову базу, яка підтверджувала протиправну діяльність злочинців, а також, звідки вони керували своєю мережею.

Отримавши дозвіл суду, кіберполіцейські спільно зі слідчими Центрального відділу поліції ГУНП в Миколаївській області провели два санкціоновані обшуки, в ході яких вилучили радіоелектронні засоби, комп'ютерну техніку, банківські картки, чорнові записи та документацію, що підтверджує злочинну діяльність.

Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 361 КК України, яке передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Відділом протидії кіберзлочинам в Миколаївській області спільно з фахівцями «Українського державного центру радіочастот» постійно здійснюється контроль дотримання законності роботи суб’єктами господарської діяльності, які надають телекомунікаційні послуги. Раніше повідомлялось, що на початку 2017 року було викрито злочинну діяльність мешканця м. Первомайськ, який незаконно, втручаючись в роботу мереж електрозв'язку, створив власну мережу та надавав послуги доступу до мережі Інтернет близько 300 абонентів. Обвинувальний акт направлено до суду.