Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

На Дніпропетровщині перед судом постане злочинне угруповання за розбещення, зґвалтування та створення порнографії за участі неповнолітніх

Зловмисники створювали протиправний контент за участі неповнолітніх та продавали його в Інтернеті. Від злочинних дій постраждали шестеро осіб. Правоохоронці завершили досудове розслідування та скерували матеріали до суду. Фігурантам загрожує до п’ятнадцяти років ув’язнення.

Кримінальні правопорушення викрили співробітники управління протидії кіберзлочинам Дніпропетровщини спільно зі слідчим управлінням обласної поліції. 

Двоє організаторів разом із чотирма спільниками  розбещували і ґвалтували неповнолітніх та створювали з їх участю порнографічні матеріали. Відзнятий протиправний контент продавали в Інтернеті. Серед причетних до злочинів були жінки, які примушували до такої діяльності власних дітей. 

Під час слідства працівники поліції встановили шістьох постраждалих осіб, яким було від 3 до 9 років на момент скоєння відносно них злочинів.

Дії чотирьох учасників угруповання кваліфіковано за ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення організованою групою), ч. 4 ст. 152 (Зґвалтування), ч. 2 ст. 156 (Розбещення неповнолітніх) та ч. 4 за ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. Одному з організаторів групи, окрім вказаних правопорушень, інкримінується  ч. 3 ст. 153 (Сексуальне насильство) Кримінального кодексу України, та обом організаторам – ч. 5 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. 

Один зі співучасників опинився на лаві підсудних за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 152 (Зґвалтування), дії ще однієї фігурантки кваліфіковано за ч. 2 ст. 156 (Розбещення неповнолітніх) Кримінального кодексу України. 

Наразі досудове розслідування завершено. Обвинувальні акти скеровано до суду. Зловмисникам загрожує від восьми до п’ятнадцяти років ув’язнення. 

Процесуальне керівництво здійснювала Дніпропетровська обласна прокуратура.

 

Департамент кіберполіції
Національної поліції України