Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

На Київщині поліція направила до суду справу у відношенні екс-посадовця

Поліцейські Київського управління Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими Києво-Святошинського відділу поліції Київщини викрили держслужбовця у протиправній діяльності. Наразі справу скеровано до суду. Йому загрожує до шести років ув’язнення.

Поліцейські встановили: головний державний виконавець одного з районних відділів державної виконавчої служби Київщини умисно надав сторонній особі копії особистого ключа, а також логіну та паролю, для несанкціонованого втручання до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

У подальшому його спільник, від імені державного виконавця, проводив у реєстрі необхідні зловмисникам дії. Слідчі зібрали докази щодо причетності екс-посадовця до більше 70 таких злочинних оборудок.

Наразі справу з обвинувальним актом скеровано до Києво-Святошинського районного суду.

Підозрюваному загрожує до шести років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, на Київщині поліція викрила екс-посадовця у порушенні правил використання особистого ключа до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.