Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

НА ХМЕЛЬНИЧИННІ ПРИПИНЕНО НЕЗАКОННІ ТРАНСЛЯЦІЇ

Працівниками Подільського управління кіберполіції спільно із слідчим відділом Хмельницького відділу поліції проведено заходи по виявленню та припиненню діяльності злочинних організацій у місті Хмельницькому, діяльність яких базувалась у надані послуг ретрансляції телеканалів супутникового телебачення за технологіє кардшарингу.


Так, кіберполіцейськими отримано інформацію від правовласників про те, що невстановлені особи незаконно втручаються в роботу їх телекомунікаційних мереж та як наслідок здійснюють трансляцію та ретрансляцію об’єктів авторського права, без відповідної згоди власників авторських прав. Зловмисники також ретранслювали російські канали, трансляція яких заборонена на території України Національною радою з питань радіомовлення та телебачення. Свою «підприємницьку діяльність» підприємці здійснювали без жодної ліцензії провайдера програмної послуги, жодних угод з правовласниками.

В ході розслідування встановлено двох мешканців міста Хмельницького, під час проведених санкціонованих обшуків за місцями проживання, роботи та автомобілях зловмисників поліцейськими виявлено та вилучено п’ять одиниць комп’ютерної техніки та електронні носії інформації, безпосередньо з яких здійснювалося розповсюдження протиправного контенту, мобільні телефони, чорнові записи клієнтської бази вже підключених абонентів, списки встановлюваних телеканалів та більше двох сотень ресиверів для прийому супутникового телебачення.

На даний час відомо про близько 200 клієнтів, яким горе бізнесмени налаштовували незаконну трансляцію програм телепередач.

На даний час встановлюється сума завданих правовласникам збитків, проводиться ряд експертиз, за результатами яких фігурантам буде повідомлено про підозру за вчинення злочинів у сфері авторського права та суміжних прав, а також незаконного втручання в роботу систем та комп'ютерних мереж.
 

Департамент кіберполіції
Національної поліції України