Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Нацполіція бере участь у перших оборонних змаганнях фахівців з кібербезпеки

Сьогодні, 23 липня, у Києві розпочав свою роботу Національний хакатон з питань безпеки і оборони України. Серед представників кількох відомств – спеціалісти IT-підрозділу Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Конкурс складатиметься з трьох типів завдань: моделювання, кодування та комбінованого змагання. Кожна із команд обиратиме напрямок, у якому змагатиметься. За результатами проведення хакатону найкращі інноваційні рішення застосовуватимуться на практиці правоохоронними структурами.

Серед 15 команд учасників – спеціалісти Управління інформаційних технологій та програмування Департаменту кіберполіції Національної поліції України. Основним завданням команди стане вирішення запропонованих конкурсних завдань та презентація отриманих рішень.

Крім того, під час хакатону його учасники матимуть змогу відвідувати лекції, на яких презентуватимуться інноваційні технології.

Захід триватиме протягом тижня. Результати конкурсу будуть оголошені 27 липня.

Довідка:

Хакатон – захід, під час якого різні спеціалісти в галузі розробки програмного забезпечення працюють над розв'язанням якоїсь проблеми, або створенням нового додатку чи сервісу.

Оборонний хакатон відбувається в Україні вперше. Основною його метою є  покращення взаємодії між силовими структурами України у сфері розробки програмних рішень для вирішення актуальних питань в оборонно-безпековій сфері.

Захід відбувається за стандартами та у форматі TIDE Hackathon, за підтримки НАТО та Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції України під патронатом віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе.