Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Підрозділи кіберполіції України та Сінгапуру співпрацюватимуть у протидії кібертероризму

Про це сьогодні, 29 жовтня, під час офіційного візиту української делегації до Сінгапуру, домовилися міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та міністр внутрішніх справ Сінгапуру К. Шанмугам. Під час візиту сторони обговорили гібридні загрози і домовилися про співпрацю підрозділів кіберполіції.

«Ми живемо в світі гібридних загроз. Тенденція щодо розвитку кіберзлочинів, кіберзагроз в нашій країні, також як і у вас, зростає. Ми різко підсилюємо компоненту з метою протидії цій категорії злочинів. І ми дуже зацікавлені в партнерстві у всіх його проявах», - сказав Арсен Аваков.

Начальник Департаменту кіберполіції Національної поліції України Сергій Демедюк презентував роботу підрозділу.

За його словами, на сьогодні українська кіберполіція плідно співпрацює з багатьма міжнародними органами та організаціями як державного, так і приватного сектору. Завдяки роботі в режимі «реального часу» спеціалістам вдається вчасно реагувати на існуючі кіберзагрози.

«На сьогоднішній день ми маємо ефективні інструменти взаємодії між підрозділами, які спеціалізуються на кібербезпеці. Завдяки такій співпраці нам вже вдалося провести більше сотні міжнародних спецоперацій, за результатами яких було затримано більше 30 хакерів міжнародного рівня», – зазначив Сергій Демедюк.

Він також додав, що завдяки інформації, отриманої від австралійських колег, у липні 2018 року працівники кіберполіції затримали осіб, які створювали та розповсюджували у мережі фото та відео порнографічного змісту за участі дітей. Крім того, на даний час працівники української кіберполіції входять до міжнародної слідчої групи з розслідування кібератаки «NotPetya».

Крім того, під час візиту сторони розглянули питання щодо залучення представника з української кіберполіції до роботи у Глобальному інноваційному комплексі Інтерполу у Сінгапурі.

Глава Нацполіції Сергій Князєв зазначив, що робота з Глобальним інноваційним комплексом Інтерполу дуже цікава для України.

«Робота України по лінії Інтерполу дає гарні результати з розкриття міжнародної злочинності. А взаємодія нашої країни з вашим центром вдвічі покращить результати. Для нас дуже важлива така співпраця», зауважив Сергій Князєв.

Помічник директора виконавчого відділення для Глобального комплексу інновацій Інтерпол Ву Чор Пінг ознайомила українську делегацію з організацією роботи командно-координаційного і кіберцентру установи.

«Діяльність центру спрямована на боротьбу із кібертероризмом та кіберзлочинністю, а також із організованою злочинністю. Ці програми відповідають потребам та запитам країн-партнерів Інтерполу. Головна наша задача – швидкий та безпечний обмін інформацією по захищеним каналам, для цього ми використовуємо спеціальну систему «Eye 24/7», яка забезпечує безпечний обмін інформацією між учасниками. У нас є 17 баз даних, які складають 81 мільйон різноманітних поліцейських документів. Щоденно проводиться близько 13 мільйонів пошуків», повідомила вона.