Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Поліція затримала зловмисників за викрадення грошей з банкоматів за допомогою ШПЗ

Сьогодні, 10 лютого, у Чернігові їх затримали оперативники карного розшуку поліції Чернігівщини спільно з працівниками Київського управління Департаменту кіберполіції. Двоє зловмисників, за допомогою шкідливого програмного забезпечення, надавали команду банкомату на видачу готівки. Загалом, таким чином за два місяці вони заволоділи сумою у майже мільйон гривень. За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

Поліцейські встановили, що злочинна група, у складі двох осіб, механічно пошкоджувала банкомати та отримувала доступ до сервісного роз’єму. Після цього, за допомогою шкідливого програмного забезпечення, вони давали команду на видачу готівки. 

Поліцейські провели комплекс оперативно-технічних заходів та за його результатами встановили осіб, причетних до крадіжок з банкоматів. Крім того, для приховання своєї злочинної діяльності зловмисники використовували підроблені документи та постійно змінювали місце проживання.  

Сьогодні, 10 лютого, поліцейські затримали зловмисників. Встановлено, що група діяла з середини грудня 2017 року. Напередодні, вони за такою схемою викрали 200 тисяч гривень у одному із банкоматів райцентру Чернігівської області.  Під час затримання у підозрюваних вилучено готівку та флеш картку, на якій знаходилось програма зі шкідливим програмним забезпеченням.

Наразі поліція продовжує проводити комплекс заходів, спрямованих на встановлення і затримання інших учасників злочинної групи та вилучення речових доказів. 

Правоохоронці обґрунтовано підозрюють цю групу у причетності до вчинення  кількох аналогічних крадіжок в різних районах області. 
Триває досудове розслідування у межах розпочатого кримінального провадження.