Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

У Києві кіберполіція викрила чоловіка у розповсюдженні дитячої порнографії (ФОТО)

У квартирі киянина поліцейські провели санкціонований обшук. Вилучено комп’ютерну техніку за допомогою якої зловмисник розповсюджував заборонений контент. Наразі з ним працюють слідчі.

Працівники відділу протидії злочинам у сфері обігу протиправного контенту і телекомунікації Департаменту кіберполіції Національної поліції України спільно з  працівниками прокуратури, викрили 38-річного киянина у розповсюдженні дитячої порнографії.

Отримавши інформацію про це, поліцейські розпочали кримінальне провадження за  ч. 4 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України.

             

             

У його помешканні правоохоронці виявили комп’ютер, який чоловік використовував для розповсюдження забороненого контенту. Також, виявлено велику кількість жорстких дисків та інших носіїв інформації, на яких зберігалися відеофайли порнографічного вмісту. Наразі техніку та диски вилучено та направлено до експертного центру для проведення всіх необхідних експертиз.

             

             

У межах розпочатого кримінального провадження тривають слідчі дії. Зловмисник надає покази. Після отримання результатів експертизи буде вирішено питання щодо оголошення йому підозри та обрання запобіжного заходу.

Киянину загрожує до десяти років позбавлення волі.

Департамент кіберполіції

Національної поліції України