Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Українські поліцейські беруть участь у міжнародному семінарі з кібербезпеки у Батумі

Сьогодні, 24 квітня, у місті Батумі (Грузія) розпочалася друга Міжнародна конференція «Україна - Грузія - НАТО: Сучасні проблеми безпеки Чорноморського регіону». У заході бере участь керівництво Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Метою конференції стало обговорення питання створення дієвої системи кібербезпеки за стандартами НАТО. Також йдеться про налагодження взаємодії та обмін досвідом між представниками парламентів і урядів України і Грузії.

Заступник начальника Департаменту кіберполіції Віталій Чубаєвський представив іноземним партнерам сучасну структуру підрозділу та методи українських правоохоронців щодо протидії кіберзагрозам.

Серед основних принципів роботи української кіберполіції він відзначив взаємодію з правоохоронними органами різних країн світу у режимі «реального часу», режим постійної готовності «24/7», сервісно-орієнтований підхід до роботи та об’єднання зусиль різних структур з метою ефективнішої протидії загрозам у кіберпросторі.

«На сьогоднішній день в Україні введена система технологічних рішень, відповідних до стандартів НАТО. Основною їх метою стало забезпечення захищеності державних інформаційних ресурсів і автоматизованих систем, об'єктів критичної інфраструктури країни – як від випадкових кіберінцидентів, так і від цільових кібератак», – зазначив Віталій Чубаєвський.

Він також додав, що у процесі реформування правоохоронної системи України, зокрема, Департаменту кіберполіції, заплановано проведення ряду змін. Зокрема,  сьогодні, є необхідність у створенні на базі Департаменту «мозкового» центру обробки великих масивів інформації. Такий центр матиме на меті виявлення зв'язків між кіберінцидентами та їх аналітичну обробку. Це дасть змогу попереджати можливі кіберзагрози в майбутньому.

«Для України стратегічне партнерство з НАТО є невід'ємною складовою євроінтеграційного курсу. Саме така взаємодія доповнює процес реформування правоохоронних органів країни у межах співпраці нашої держави та країн Європейського Союзу», – зазначив заступник керівника української кіберполіції.