Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Батьків, які використовували 4-річну доньку для створення порнофільмів, ув’язнили на 12,5 років

Від дня затримання сімейної пари, яка заробляла кримінальні гроші на сексуальній експлуатації власної дитини, минуло понад 2 роки. Подружжя викрили у червні 2018-го на Дніпропетровщині оперативники відділу протидії торгівлі людьми й слідчі поліції Полтавщини спільно з працівниками територіального підрозділу Кіберполіції та Департаменту БЗПТЛ Нацполу. 

https://pl.npu.gov.ua/assets/sites/pl/2018/06/13/Poltava3.jpg

Поліцейські встановили нікнейм, під яким спільники завантажували файли в анонімний сегмент Інтернет-мережі. Як тоді з’ясували оперативники, вихідці з Кавказького регіону (чоловік, якому на момент затримання було 29 років, та його 30-річна дружина) фільмували статеві акти з 4-річною донькою та продавали порнографічне відео «клієнтам» за криптовалюту. Для розсилки «пропозицій» фігуранти використовували месенджер, також влаштовували платні онлайн-трансляції.

https://pl.npu.gov.ua/assets/sites/pl/2018/06/15/%D1%81%D1%83%D0%B43.jpg

Під час обшуку у квартирі, яку тоді у Кривому Розі орендувала родина, поліція вилучила мобільні телефони, комп’ютерну та відеотехніку, що використовували для створення й поширення порнографічного контенту, а також власне «фільми».

https://pl.npu.gov.ua/assets/sites/pl/2018/06/15/%D1%81%D1%83%D0%B42.jpg

Понад один рік тривало досудове розслідування щодо 63 епізодів злочинної діяльності «родинного підряду». Ще стільки ж часу знадобилося для судового розгляду 15 томів кримінального провадження.

На початку серпня 2020 року колегія суддів Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу визнала чоловіка і жінку винними у скоєнні злочинів, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу України: торгівля людьми (ст. 149), зґвалтування (ст. 152), сексуальне насильство (ст. 153), розбещення неповнолітніх (ст. 156) та виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів (ст. 301). Суд призначив кожному з них 12 років і 6 місяців позбавлення волі. 

Відділ комунікації поліції Полтавщини