Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Безпечне онлайн-середовище - найактуальніше питання в умовах стрімкої діджиталізації та всеосяжності Інтернету - Сергій Кропива

Сьогодні, 19 листопада, т.в.о. начальника Департаменту кіберполіції Сергій Кропива взяв участь у Міжнародному форумі з кібербезпеки, який має стати платформою для діалогу між експертами з протидії та розслідування злочинів у віртуальному просторі.


Під час свого виступу Сергій Кропива зазначив, що підрозділ прагне створити максимально безпечне кіберсередовище для користувачів онлайн-простору.

«Ми розуміємо, що досягнення такої мети можливе лише за умови проактивного попередження та недопущення вчинення злочинів, надання кваліфікованої інформаційної та практичної допомоги, відповідальності перед суспільством і партнерами», – повідомив Сергій Кропива.


У цьому році кіберполіція провела результативні спецоперації загальнодержавного значення з викриття причетних до злочинів, пов’язаних із дитячою порнографією, хакерських угруповань, а також осіб, котрі причетні до онлайн-шахрайства. Зокрема кіберполіція виявила понад 2,5 тисячі злочинів у сфері високих інформаційних технологій, припинила діяльність 25 організованих злочинних груп і затримала 98 осіб безпосередньо під час вчинення злочинів, 24 із них – причетні до розбещення неповнолітніх та створення за їх участю протиправного контенту.


«Оскільки в епоху діджиталізації кіберзлочинність не має географічних кордонів, кіберполіція працює не лише на національній, а й на міжнародній арені. Ми робимо акцент на співпраці з іноземними колегами і цього року успішно провели 9 міжнародних операцій з викриття кіберзлочинів», – зазначив Сергій Кропива.


Також т.в.о. начальника Департаменту кіберполіції розповів, що підрозділ постійно працює над удосконаленням комунікації із населенням і є постійним ініціатором та учасником інформаційних кампаній з кібербезпеки. Крім цього він зазначив, що кіберполіція допомагає бізнес-середовищу у протидії кібератакам, проводить спеціальні навчання та ділиться досвідом, здобутим на реальних кейсах.


Міжнародний форум проходив у Києві 18-19 листопада за ініціативи Офісу Генпрокурора України. Окрім кіберполіції, участь у заході взяли понад 80 експертів з питань безпеки у цифровому середовищі з понад 20 країн світу.

Департамент кіберполіції Національної поліції України