Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Чат-бот «StopRussiaChannel | MRIYA» відновив функцію з блокування роботи наркокрамниць в Інтернеті

За допомогою цього чат-бота користувачі можуть надсилати адреси Інтернет-магазинів із продажу заборонених речовин, зокрема у вигляді фото. Крім того, є можливість надати інформацію про фізичну адресу, де, на думку користувача, продають наркотики. Усе це відбувається анонімно і допомагає швидко блокувати наркокрамниці.

Чат-бот «Стоп-наркотик», розроблений спеціалістами Харківського національного університету внутрішніх справ у рамках проекту «МРІЯ», виконував функцію з блокування онлайн-магазинів, через які відбувається збут наркотиків і психотропів. З початку повномасштабного вторгнення проект змінив профіль і під назвою «StopRussiaChannel | MRIYA» спільно із волонтерами та громадянами зосередив діяльність на протидії поширенню фейків та Інтернет-пропаганди ворога.

Наразі робота чат-бота з блокування онлайн наркокрамниць відновлена.  Долучитися до нього можна за посиланням – «https://t.me/stopdrugsbot». Кожен користувач має змогу надіслати адресу Інтернет-ресурсів, які займаються  розповсюдженням наркотиків чи психотропів для їхнього подальшого блокування. Усі повідомлення анонімні!