Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Експрацівниця банку постане перед судом за незаконне привласнення грошей клієнтів

Фігурантка проводила фіктивні банківські операції і незаконно привласнила півмільйона гривень. Наразі збитки завдані клієнтам фінустанови повністю відшкодовані. Матеріали справи скеровано до суду.

Співробітники кіберполіції у Рівненській області спільно зі слідчими поліції Рівненщини, під процесуальним керівництвом прокуратури області, а також із представниками служби безпеки банку, викрили жінку у привласненні грошей громадян.

Кіберполіція встановила, що до таких дій причетна 36-річна місцева мешканка. Фігурантка працювала контролером-касиром в банківській установі та мала доступ до автоматизованої клієнтської системи.

Підозрювана, без відома клієнтів фінустанови, здійснювала несанкціонований випуск та активацію банківських карток. Після чого, створювала офіційні електронні банківські документи – чеки про видачу готівки.

Відтак, протягом 2018 – 2019 років, фігурантка заволоділа грошима 61 клієнта банку, на загальну суму близько півмільйона гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї), ч. 2 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) та ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Матеріали справи скеровано до суду. Зловмисниці загрожує до 6 років ув’язнення. Наразі збитки завдані громадянам повністю відшкодовані.

Департамент кіберполіції Національної поліції України