Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Іван Вигівський провів зустріч з питань співпраці та взаємодії з делегацією поліції Молдови

Голова Національної поліції України Іван Вигівський зустрівся з делегацією представників поліції Республіки Молдова на чолі з Генеральним інспектором поліції Віорелом Чернауцяну.

Головний поліцейський Молдови подякував українцям та українській поліції за вірність своєму обов'язку захисту батьківщини:

- Якби ви не були такі суворі з нашим спільним ворогом, то те, що відбувається у вас, сталося б і в нас. Завдяки тому, що через вас вони не можуть дістатися до Придністров'я, то у них немає шансів дестабілізувати ситуацію і в Кишеневі.

іван вигівський провів зустріч з питань співпраці та взаємодії з делегацією поліції молдови

Національна поліція України активно співпрацює з поліцією Молдови каналами Інтерполу та Європолу, беруть участь у спільних міжнародних проєктах, зокрема, таких як проєкт «I-Force» Генерального секретаріату Інтерполу для України та Молдови. Обидві країни є кандидатами на членство в Європейському Союзі і спільно беруть участь в заходах переговорного процесу щодо вступу до ЄС в питаннях, які відносяться до компетенції відомств.

іван вигівський провів зустріч з питань співпраці та взаємодії з делегацією поліції молдови

Питання протидії нелегальному обігу зброї перебуває на жорсткому контролі українських правоохоронців, та країни-сусіди України наголошують, що на сьогоднішній день справді не зафіксовано фактів нелегального проникнення зброї з України за кордон. Що свідчить про ефективність вжитих заходів.

Велика кількість українців залишили свої домівки та знайшли притулок за кордоном, в тому числі і в Молдові.

- Ми вдячні вам за наданий прихисток і водночас розуміємо необхідність спільних дій у попередженні можливих злочинних дій щодо українців, які опинилися у вразливому становищі за кордоном, щоб вони не стали жертвами торгівлі людьми та нелегальної міграції, – зазначив Іван Вигівський.

іван вигівський провів зустріч з питань співпраці та взаємодії з делегацією поліції молдови

Сторони обговорили плани дій та спільних заходів щодо протидії наркообігу, кібер-шахрайствам, захисту громадян України, які через війну стали біженцями та знайшли прихисток у Молдові, а також з інших правоохоронних питань.

До складу делегації поліції Республіки Молдова, окрім начальника Генерального інспекторату Віорела Чернауцяну, входили головний комісар, заступник начальника Генерального інспекторату поліції Ліліан Карабец та головний комісар, начальник Центру міжнародного поліцейського співробітництва Генерального інспекторату поліції Республіки Молдова Віорел Ценціу.

іван вигівський провів зустріч з питань співпраці та взаємодії з делегацією поліції молдови

З боку Національної поліції України були присутні заступник Голови НПУ, начальник кримінальної поліції Андрій Нєбитов, начальний Департаменту стратегічних розслідувають Андрій Рубель, начальник Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Віталій Касап та заступник начальника Департаменту кіберполіції Олег Заворотній.

Департамент комунікації 

Національної поліції України