Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

«Кібербезпека під час війни – нові освітні спроможності»: кіберполіцейські поспілкувалися зі студентами

Правоохоронці взяли участь у щорічному Місяці кібербезпеки під егідою Торгово-промислової палати України. А відтак разом зі здобувачами освіти обговорили питання створення безпечного кіберпростору для ведення бізнесу в Україні.

«Місія кіберполіції - створення безпечного середовища для активних користувачів інтернету. Ми допомагаємо бізнесу та державним органам протидіяти кібератакам. Важливість цієї роботи в умовах воєнного стану неможливо переоцінити», - зауважив заступник начальника Департаменту кіберполіції Національної поліції України Олег Заворотній.

У своїй презентації спікер зосередив увагу на відкритості правоохоронного підрозділу при вирішенні практичних задач спільно з представниками бізнесу, громадянського суспільства та міжнародними партнерами. Зокрема відзначив, що з початку року підписано 36 меморандумів про співпрацю та партнерство.

Він також розповів про новітнє технічне і програмне забезпечення кіберполіції та поглиблення міжнародного співробітництва з партнерами. Правоохоронці-практики постійно обмінюються досвідом з представниками іноземних суб’єктів забезпечення кібербезпеки та захисту інформації, проводять спільні семінари та тренінги з НАТО, ОБСЄ, Європолом.

«Кіберполіція може стати вікном можливостей для студентів. Ми зацікавлені поділитися практичним досвідом, а найактивніші студенти можуть розглядати кіберполіцію як місце стажування та майбутньої роботи», - зазначив кіберполіцейський.

Департамент кіберполіції

Національної поліції України

Фото: прес-служба НА СБУ