Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіцейські перемогли у міжвідомчих змаганнях з інформаційної безпеки

Навчання у форматі гри проводили для підвищення стійкості та рівня спеціалізованих знань і досвіду українських державних органів з питань кібербезпеки. Організатором виступила естонська компанія CybExer Tehnologies OU в рамках проєкту EU4DigitalUA під керівництвом Естонської академії електронного урядування.

17-19 травня правоохоронці у формі гри відпрацювали необхідні навички з формування безпечного кіберсередовища на технічному рівні. Окрім працівників Департаменту кіберполіції, участь у навчальних змаганнях також взяли команди Державного центру кіберзахисту Держспецзв’язку України та Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ. 

Навчання складалося з теоретичної та практичної частини. Розпочали команди з ознайомлення з наявною інфраструктурою, а далі – безпосередньо виконували завдання з реагування на інциденти інформаційної безпеки, які були максимально наближені до реальних умов. За підсумками – працівники Департаменту кіберполіції одержали перемогу. 

Актуальність проведення такого формату кібернавчань також полягає у перетинанні фахівців різнопрофільних структур та підрозділів, державного та приватного секторів задля досягнення спільної мети – забезпечення кібербезпеки.  

Під час підбиття підсумків із промовою виступив начальник Департаменту кіберполіції Олександр Гринчак: «Проведення навчальних заходів, на кшталт сьогоднішніх, є вкрай важливими та необхідними в реаліях сьогодення. Навіть у формі гри, ми формуємо необхідні навички та напрацьовуємо алгоритми дій для прийняття у подальшому вірних та виважених управлінських рішень». 

Олександр Гринчак подякував організаторам, міжнародним партнерам та вітчизняним колегам за сконсолідовані, професійні дії під час навчання. Він також зауважив, що Департамент кіберполіції готовий та відкритий до співпраці у сфері підтримки та вдосконалення безпеки у кіберпросторі.

Департамент кіберполіції
Національної поліції України