Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіцейські провели зустріч з курсантами Національної академії внутрішніх справ

Начальник управління Департаменту кіберполіції Євгеній Панченко спільно з начальником Центру кримінальної аналітики Дмитром Овсянюком Національної академії внутрішніх справ поділились з курсантами вишу практичним досвідом у сфері розслідування кіберзлочинів

Під час зустрічі йшлося про особливості роботи кіберполіцейських в період дії воєнного стану, зокрема ідентифікацію військових рф, які брали участь у бойових діях на території України.

«З початку повномасштабного вторгнення кіберполіцейські ідентифікували десятки тисяч військовослужбовців країни-агресора, аналізуючи інформацію з відкритих джерел. Ми постійно поглиблюємо свої навички та надаємо практичну допомогу у підготовці експертів-аналітиків з самого початку їхнього навчання», – повідомив Євгеній Панченко.

У своїй презентації спікер зосередив увагу на особливостях розслідування кіберзлочинів та законодавстві, що регулює діяльність кіберполіції. Окремо розповів про проєкт StopRussiaChannel «Мрія», який допомагає українцям розвиватися у сфері кібергігієни, а також  зосереджує зусилля волонтерів на протидії поширенню фейків та Інтернет-пропаганди ворога.

Ініціатива, до якої, зокрема, долучилися викладачі та курсанти вишу, допомагає координувати діяльність тисяч користувачів при направленні скарг для блокування пропагандистських ресурсів.

«З початку існування каналу «Мрія» користувачі інтернету вже надіслали понад 6 мільйонів скарг для блокування пропагандистських ресурсів. Ефективність наших спільних дій навіть призвела до створення фейкових ботів. Так окупанти намагаються хоч якось мінімізувати свої втрати та перехопити хоча б незначну частину повідомлень. Тому звертайте увагу на посилання. Будь-яка відмінність означає, що ви потрапили на фейковий бот або канал», - зауважив представник кіберполіції. 

Нагадуємо:

-  StopRussiaChannel | MRIYA https://t.me/+EbXZHBfHXbszY2I6  

-  помітив ворожу пропаганду? Надсилай у бот https://t.me/stopdrugsbot  

- бажаєш приєднатися до проєкту та спільними зусиллями блокувати ресурси окупантів? Долучайся до каналу https://t.me/stoprussiachannel та слідуй інструкціям.

Департамент кіберполіції

Національної поліції України