Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіцейські розповіли про заходи безпеки під час здійснення торгівельних операцій в Інтернеті

Українці все частіше почали купувати та продавати через торгівельні майданчики у мережі Інтернет, що значно підсилює ризик стати жертвою інтернет-шахраїв. Що робити, аби цього не сталося — розповіли кіберполіцейські. 

Платформа SalesForce проаналізувала дані онлайн-продажів у другому кварталі 2020 року і прийшла до несподіваних висновків: незважаючи на послаблення карантину і відкриття фізичних магазинів, зростання онлайн-торгівлі не зупинилося, а навпаки виручка інтернет магазинів в ІІ кварталі зросла на 71%.

Тобто, це означає, що усі ми почали частіше купувати та продавати через мережу інтернет. 

Для правоохоронців це додатковий привід звернути посилену увагу на безпеку розрахункових операцій через інтернет-мережу, оскільки активна онлайн-торгівля автоматично збільшує ризики для громадян стати жертвами шахраїв, які постійно вигадують нові схеми. 

Як не потрапити у шахрайські тенета і що робити, якщо вже потрапили на гачок зловмисників, під час прямого ефіру розповіли кіберполіцейські Олександр Власюк та Руслан Данилюк.

Відповіді на найпоширеніші запитання зі сфери безпеки онлайн-купівель дивіться у відео. 

Сектор комунікації поліції Хмельницької області