Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіцейські Херсонщини викрили держреєстратора, який завдав збитків державі майже на два мільйони гривень

Посадовець незаконно вивів земельні ділянки з державної власності у комунальну, після чого – продав. Фігуранту загрожує до шести років ув’язнення. 

Працівники відділу протидії кіберзлочинам в Херсонській області спільно зі слідчим управлінням обласного главку поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури області, припинили протиправну діяльність 39-річного посадовця.

Кіберполіція встановила, що чоловік мав доступ до Державного реєстру прав на нерухоме майно. Використовуючи службове становище, він несанкціоновано змінив інформацію у Державному реєстрі прав на нерухоме майно щодо власників двох земельних ділянок курортного району області, загальною площею понад 80 га. Згодом, фігурант незаконно вивів ці землі з державної власності у комунальну та продав.

Збитки завдані державі оцінюються у понад 1 мільйон 800 тисяч гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Фігуранту вже оголошено про підозру. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади. Слідство триває.

 

Департамент кіберполіції Національної поліції України