Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіцейські Хмельниччини викрили групу осіб у привласненні мільйона гривень громадян під виглядом інвестування

За допомогою власного вебсайту фігуранти ошукали громадян під виглядом інвестування у різноманітні проєкти. За скоєне зловмисникам може загрожувати до восьми років ув’язнення.  

Протиправну діяльність викрила кіберполіція Хмельниччини спільно зі слідчим управлінням обласної поліції.

Фігуранти створили вебресурс, де пропонували громадянам отримувати пасивний прибуток від інвестування у криптовалюту, машинобудування та інноваційні технології. Інвесторам обіцяли 1,5 % від суми вкладених грошей на день. Однак надалі правопорушники привласнювали гроші громадян. 

Додатково фігуранти підшукували так званих амбасадорів, які залучали нових інвесторів у шахрайську схему. За попередніми підрахунками, сума збитків сягає понад мільйон гривень.

На території Києва та Хмельницької області працівники поліції провели санкціоновані обшуки за місцями мешкання фігурантів та їхніх близьких осіб. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, флеш-накопичувачі, SIM-карти та «чорнові» записи.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Фігурантам може загрожувати до восьми років позбавлення волі. Слідчі дії тривають. Процесуальне керівництво здійснює Хмельницька обласна прокуратура.

 

Департамент кіберполіції Національної поліції України