Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція: для ефективної протидії кіберзагрозам необхідна тісна взаємодія з приватним сектором

Під час аналізу ситуації щодо вчинення кіберзлочинів на території України спеціалісти з кіберполіції відмічають, що все частіше злочинці використовують різноманітні засоби анонімізації для приховання своєї протиправної діяльності в мережі та відповідно уникнення відповідальності за її вчинення.

Разом з тим, розуміємо, що для зупинення злочинних діянь кіберзлочинців необхідна їх ідентифікація та притягнення до відповідальності. З цією метою, підрозділ Кіберполіції постійно здійснює налагоджування взаємодії із усіма зацікавленими сторонами, які прагнуть у своїй кіберзахищеності та протидії можливим кіберінцидентам.

При цьому Кіберполіція не встановлює та не наполягає на встановленні жодних програм, які б збирали персональну інформацію щодо користувачів чи втручалися в роботу різноманітних ресурсів.

Водночас за інформацією, опублікованою у ЗМІ, щодо надсилання регіональним підрозділом Кіберполіції офіційного листа до одного із інформаційних ресурсів проводиться службова перевірка.  За її результатами буде прийнято відповідне рішення.

Департамент кіберполіції України