Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція Дніпропетровщини викрила працівницю банку у продажі конфіденційної інформації про клієнтів

Фігурантка мала доступ до автоматизованої банківської системи. Таким чином здобувала інформацію про клієнтів та за криптовалюту продавала її у месенджері та на тематичних форумах. За скоєне їй може загрожувати до 3 років ув’язнення.

Викрили протиправну діяльність 30-річної місцевої мешканки співробітники Управління протидії кіберзлочинам в Дніпропетровській області спільно зі слідчими Дніпровського районного управління поліції області та службою безпеки банку.

Жінка працює керівником відділення одного з банків у Дніпрі та мала доступ до автоматизованої банківської системи. Користуючись своїми повноваженнями, здобувала інформацію про клієнтів, що становить банківську таємницю. А саме: інформацію про наявність банківських рахунків, грошові активи, джерела надходження, рух коштів, депозити та інше.

В подальшому на тематичних форумах та у месенджері за криптовалюту збувала таку інформацію. Грошова винагорода стартувала від 20 тисяч гривень.

Правоохоронці провели обшуки за місцем роботи та проживання. За результатами вилучили комп’ютерну техніку, мобільний телефон, банківські картки, чорнові записи.

Фігурантці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. Підозрюваній може загрожувати до трьох років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

Процесуальне керівництво здійснює Дніпровська місцева прокуратура.

Департамент кіберполіції Національної поліції України