Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція долучилася до інформаційної кампанії Нацбанку з протидії платіжному шахрайству

Інформаційна кампанія – #ШахрайГудбай, навчатиме громадян правилам безпеки безготівкових та онлайн-платежів. Кіберполіція стала генеральним партнером проєкту.

Проєкт об’єднав навколо інформаційної кампанії близько 50 партнерів – це Нацбанк, Департамент кіберполіції НПУ, банки, платіжні системи, мобільні оператори, інтернет-магазини.

Кіберполіція стала основним партнером у зазначеному проєкті, оскільки, превентивна робота серед населення – є одним з пріоритетних завдань підрозділу.

Нині в Україні, як і у всьому світі, найпопулярнішим методом шахрайства з платіжними картками є соціальна інженерія – це коли люди самі переказують гроші аферистам або розкривають їм дані своїх карток. У  зв’язку із карантинними заходами, українці все частіше стали обирати безготівкові платежі, розрахунки та покупки онлайн.

З’явилися й нові сценарії у шахраїв, які під виглядом державних органів обіцяють грошову допомогу через карантин і у такий спосіб виманюють дані платіжних карток. Тож, спільною метою кіберполіції та партнерів – є убезпечення громадян від злочинних дій шахраїв та підвищення фінансової обізнаності населення.

Розповідати про правила платіжної безпеки будуть на телебаченні, в радіоефірах, газетах, інформаційних порталах, у месенджерах та за допомогою SMS, у метро, на вокзалах і навіть у платіжках за електроенергію.

Інформаційна кампанія проходитиме в липні-серпні 2020 року в усіх регіонах України. Детальніше про кампанію можна прочитати тут.

Департамент кіберполіції Національної поліції України