Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція Кіровоградщини викрила місцевого жителя у шахрайстві за схемою «вашу картку заблоковано»

Фігурант розсилав громадянам SMS-повідомлення про нібито блокування їхніх банківських карток. Для «розблокування» випитував платіжні реквізити, за допомогою яких виводив гроші.

Схему шахрайства викрили працівники кіберполіції Кіровоградської області спільно зі слідчими Олександрійського районного відділу поліції.

29-річний чоловік видавав себе за працівника банку і розсилав громадянам повідомлення про блокування їхніх банківських карток. У повідомленнях він вказував телефон для зворотного зв’язку, за яким консультував з приводу «розблокування». Фігурант переконував потерпілих повідомити йому повні реквізити картки. Отримавши платіжні дані – привласнював гроші.

Наразі працівники поліції встановлюють потерпілих та суму завданих збитків.

В оселі фігуранта правоохоронці провели обшук та вилучили докази причетності до протиправної діяльності.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення. Вирішується питання щодо оголошення підозри фігуранту. Слідчі дії тривають.

Процесуальне керівництво здійснює Олександрійська окружна прокуратура.

Кіберполіція нагадує громадянам: не повідомляйте нікому дані банківської картки, особливо CVV та PIN-код, адже справжні працівники банку ніколи не запитують таку інформацію.

Департамент кіберполіції Національної поліції України