Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція Києва викрила шахрайську схему фінансових опціонів

Під виглядом інвестування в акції світових фінансових компаній шахраї закликали громадян вкладати гроші. Щомісячний прибуток від злочинної діяльності становив понад мільйон гривень.  Для своїх махінацій організатори створили власний вебсайт і розмістили call-центр у Києві. 

Співробітники кіберполіції в місті Києві спільно з Головним слідчим управлінням, полком поліції особливого призначення та кінологічною службою поліції Києва припинили шахрайську діяльність компанії, яка привласнювала кошти громадян. 

Кіберполіція встановила, що компанія нібито надавала послуги з торгівлі акціями міжнародних компаній, обіцяла інвесторам надприбутки, не вкладаючи багато зусиль та грошових коштів. Охочі реєструвалися на вебплатформі та поповнювали депозити. Після чого гроші одразу перераховувались на крипто-гаманці зловмисників. Щомісячний прибуток від такої діяльності становив більше мільйона гривень.  

Крім цього, фігуранти у Києві розмістили  власний call-центр зі штатною чисельністю близько 40 осіб, працівники якого обіцяли високі прибутки та запевняли громадян вкладати кошти. 

Правоохоронці провели обшуки за місцем розташування офісу та проживання організаторів компанії. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, накопичувачі інформації, «чорнову» документацію та речовини, ззовні схожі на наркотичні. Вилучене направлено на експертизу. 

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо оголошення фігурантам про підозру. Їм загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває та встановлюються завдані громадянам збитки.

Департамент кіберполіції Національної поліції України