Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція Київщини припинила роботу піратського онлайн-кінотеатру "Qfilm.tv" (ФОТО)

Житель Вінницької області з метою незаконного заробітку створив у мережі Інтернет власний онлайн-ресурс і упродовж року наповнював його піратським контентом. Сервери розмістив у столиці, а завантажував нелегальні аудіо та відео твори у віддаленому доступі.

 

Співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Київській області Департаменту кіберполіції Нацполіції України спільно зі слідчими Деснянського управління столичної поліції, під час розслідування кримінального провадження за фактом порушення авторських прав, заблокували роботу даного Інтернет-ресурсу та задокументували протиправну діяльність його власника.

 

 

34-річний чоловік, володіючи методами конспірації, через власний комп’ютер здійснював трансляцію та ретрансляцію аудіо та відео творів без відповідних документів та дозволів правовласників – відомих міжнародних компаній.

 

 

Під час санкціонованого обшуку за місцем його проживання поліцейські вилучили речові докази - комп’ютер та інші носії інформації, а також банківські картки та сім-карти.

 

 

На даний час вилучену техніку направлено на відповідні експертизи. Триває комплекс слідчих дій. Вирішується питання щодо оголошення зловмиснику підозри. Йому загрожує до 2-х років позбавлення волі.