Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція Київщини викрила чоловіка у збуті контрафактних ювелірних виробів (ФОТО)

30-річний мешканець Дніпра нелегально ввозив до України копії ювелірних виробів відомої торгової марки, після чого збував їх за допомогою Інтернет мережі. За попередньою інформацією сума збитків завданих компанії сягає 20 мільйонів гривень.

Працівники Київського управління кіберполіції спільно зі працівниками слідчого відділу Деснянського відділу поліції Києва виявили факт збуту контрафактних ювелірних виробів на території України.

Оперативники з кіберполіції встановили, що чоловік організував незаконну схему збагачення. Так, він незаконно перевозив через державний кордон копії ювелірних виробів відомої міжнародної торгової марки. Для реалізації ввезеної продукції він створив декілька Інтернет-сайтів (аналогічних сайту компанії виробника).

За рахунок зниженої ціни сайт зловмисника мав попит. Відтак, оперативники задокументували, що чоловік встиг таким чином збагатитися на майже 2,5 мільйона гривень.

Поліцейські провели декілька санкціонованих обшуків за місцем проживання чоловіка. Вилучено копії ювелірних прикрас, чорнову бухгалтерію та кошти, здобуті злочинним шляхом.

За даним фактом триває досудове розслідування  за ч. 1 ст. 229 Кримінального Кодексу України (Незаконне використання знаку для товарів та послуг). Чоловіку загрожує до двох років позбавлення волі з конфіскацією продукції, знарядь і матеріалів.

Київське управління Департаменту кіберполіції
Національної поліції України