Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція Київщини викрила громадянина у порушені авторських прав, що завдало понад 700 тисяч гривень збитків

Правопорушник створив вебсайт, де надавав користувачам доступ до онлайн перегляду телеканалів. При цьому дозволів від правовласників на таку діяльність фігурант не мав. За такі дії йому може загрожувати до п’яти років позбавлення волі.

Співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Київській області спільно зі слідчими Васильківського відділу поліції викрили місцевого жителя у порушенні авторського і суміжних прав. 

Встановлено, що 26-річний чоловік створив та адміністрував вебресурс, де надавав доступ до онлайн перегляду українських та іноземних телеканалів. Проте, дозволів від правовласників на ретрансляцію фігурант не мав. 

Попередньо встановлено, шо сума завданих збитків сягає понад 700 тисяч гривень.

Правоохоронці провели обшук за місцем проживання фігуранта та вилучили комп’ютерну техніку, що містить докази причетності до вчинення кримінального правопорушення. Усе вилучене направлено на проведення відповідних експертних досліджень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Максимальне  покарання, яке загрожує правопорушнику - позбавлення волі на строк до п'яти років. Триває досудове розслідування.

Департамент кіберполіції Національної поліції України