Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція Одещини викрила «чорних» реєстраторів

Спільники протягом трьох років здійснювали незаконну перереєстрацію нерухомого майна. Вже встановлена їх причетність до 18-ти таких епізодів. Сума збитків становить 10 мільйонів гривень.

Співробітники кіберполіції  Одеської області спільно зі слідчими поліції Одещини, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури викрили державного реєстратора та приватного нотаріуса, які за грошову винагороду, вносили до реєстру нерухомого майна недостовірну інформацію щодо власників та здійснювали перереєстрацію цього майна з товариства на інших суб’єктів господарювання.

Встановлено, що протиправною діяльністю вони займалися протягом трьох років та причетні до 18-ти таких кримінальних правопорушень. Сума завданих збитків становить понад 10 мільйонів гривень. 

Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Київським районим судом м. Одеса державному реєстратору обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 5 мільйонів гривень, приватному нотаріусу - цілодобовий домашній арешт. Триває досудове розслідування. 

Департамент кіберполіції Національно поліції України