Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

КІБЕРПОЛІЦІЯ ОТРИМАЛА 194 ОДИНИЦІ СПЕЦІАЛЬНОГО ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ПРОТИДІЇ КІБЕРЗАГРОЗАМ (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 19 липня, в рамках проекту «Розбудова спроможностей кіберполіції», представники Координації проектів ОБСЄ в Україні передали підрозділам кіберполіції Національної поліції України 194 одиниці спеціалізованої техніки.

«Ми дякуємо іноземним партнерам за підтримку, яку вони нам надають. І сьогодні ми заявляємо про черговий етап нашого співробітництва, про передачу спеціального цифрового обладнання для кіберполіції. Дуже важливо, що Україна впевнено інтегрується у світову боротьбу з кіберзлочинністю. Ці кроки ми робимо дуже швидко і дуже впевнено, адже і від нас залежить безпека в усьому світі та Європі», - заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Голова Національної поліції Сергій Князєв наголосив, що надана техніка дозволить швидше реагувати на кіберзагрози та запропонував фахівцям з закордону стати викладачами для майбутніх поліцейських.

«Поліція тільки виграє, якщо наша взаємодія продовжиться. Можливо, ви будете зацікавлені долучитися до роботи з реформування поліцейської освіти. Не так давно я анонсував створення в Україні першої Поліцейської академії. І буду радий запросити фахівців з закордону у якості викладачів», - сказав Сергій Князєв.

З вересня 2016 року, на базі Харківського національного університету внутрішніх справ,працівники Департаменту кіберполіції проходили курси з підвищення кваліфікації. Курсантам довелося пройти не лише складний попередній відбір, але і закінчити 760-годинне навчання та витримати 4 місячний курс підготовки .

Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії Джудіт Гоф зазначила, що 186 представників кіберполіції з гідністю пройшли всі навчання.

«Не можу не відзначити той факт, що 48% всіх курсантів отримали оцінки відміно і лише 3% поліцейських не змогли завершити цей курс. Ми бачимо позитивні зміни в реформуванні силового відомства України, адже серед наших учнів були жінки – і це дуже важливо! Ми раді, що у нас є можливість разом з Україною боротися проти кіберзлочинності», - зазначила пані Посол.

Джудіт Гоф підкреслила, що навчання в Харкові та тренінги, які пройшли в Києві за участі британських експертів, дозволили українським кіберполіцейським опанувати нові навички та вміння. Тому, нове обладнання допоможе застосовувати  та закріплювати отриманні знання в повсякденній роботі.

Працівники кіберполіції переконані, що готові протистояти злочинам, що націлені на електронне управління, електронне банківське обслуговування, електронну комерційну діяльність та інші високотехнологічні галузі.

Нагадаємо, що в рамках проекту «Розбудова спроможностей кіберполіції» у березні 2017 року міжнародні донори вже передали близько 130 позицій інформаційних та комунікаційних технологій Департаменту кіберполіції.

Департамент комунікації МВС України