Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція підписала Меморандум про співпрацю із Національним авіаційним університетом

Відтепер сторони взаємодіятимуть у сфері наукової, технічної та навчальної діяльності. А кращі студенти вишу зможуть проходити стажування на базі Департаменту Кібепроліції НПУ. Підписання Меморандуму про співпрацю та партнерство відбулося сьогодні, 26 лютого. У заході взяли участь керівник Департаменту кіберполіції Національної поліції України Олександр Гринчак та ректор Національного авіаційного університету Володимир Ісаєнко.

За словами Олександра Гринчака, Меморандум про співпрацю спрямований також на підвищення рівня професійної компетенції поліцейських, державних службовців та працівників Кіберполіції:

«Основна мета - відібрати кращих студентів. Для того, щоб вони могли проходити стажування на базі Кіберполіції, а потім за їх бажанням - для роботи в органах внутрішніх справ. На базі цього університету створено факультет для підготовки фахівців у сфері інформаційних технологій. Ми зможемо посилити наш кадровий потенціал, а це в свою чергу сприятиме формуванню безпечного кіберсередовища нашої держави».

Також Меморандумом передбачено проводення на базі університету тренінгів та навчальних курсів, де працівники кіберполіції зможуть обмінюватися досвідом зі студентами.

«Наші працівники постійно проходять навчання за кордоном, беруть участь у семінарах, тренінгах за участю міжнародних спеціалістів та отримують практичний, колосальний досвід у цій сфері», - заначив Олександр Гринчак.

За словами ректора Національного авіаційного університету Володимира Ісаєнка, НАУ є одним із провідних вищих навчальних закладів, де готують фахівців із кібербезпеки.

«Об’єднавши наші зусилля з Департаментом кіберполіції, ми налагодимо підготовку за високими міжнародними стандартами фахівців з кібербезпеки. Важливо, що підписання Меморандуму - це новий поштовх та можливість готувати таких спеціалістів, яких вимагають сучасні умови та небезпеки, - підкреслив ректор.

На завершення студентам університету презентували ознайомчу лекцію про роботу Департаменту Кіберполіції.

Управління комунікації

Національної поліції України