Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція підписала меморандум про співпрацю та партнерство з Національним університетом фізичного виховання і спорту України

Подія відбулася сьогодні, 16 березня. У заході взяли участь начальник Департаменту кіберполіції Олександр Гринчак та ректор Національного університету фізичного виховання і спорту України Євгеній Імас. Відтепер сторони взаємодіятимуть у сфері наукової, технічної та навчальної діяльності.

За словами Олександра Гринчака, кіберспорт набирає дедалі більшу популярність і отримує всесвітнє визнання, але разом з цим зростає і кількість загроз для цього напрямку:

«Ми налагоджуємо співробітництво для обміну актуальною інформацією, оперативного реагування на виклики та ефективної протидії Інтернет-злочинцям».

«Безумовно, кіберспорт як соціокультурне явище підлягає детальному вивченню і заслуговує пильної уваги з боку правоохоронних інституцій для розробки стратегії боротьби з кіберзлочинністю. Залучення співробітників кіберполіції є не лише необхідністю, а й запорукою успіху у цій справі» - зазначив Євгеній Імас.

Також Меморандумом передбачено проведення на базі університету тренінгів та навчальних курсів, де працівники кіберполіції зможуть обмінюватися досвідом не лише зі студентами, а й із викладачами.

Упродовж минулого року кіберполіція уклала 38 меморандумів про співпрацю з українським вишами. Також у 2020 році налагоджено партнерські стосунки з 17 IT-компаніями.

Департамент кіберполіції
Національної поліції України