Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція підписала меморандум про співпрацю з Українською міжбанківською Асоціацією членів платіжних систем «ЄМА»

Підписання Меморандуму про співпрацю та партнерство відбулося сьогодні, 10 червня. У заході взяли участь керівник Департаменту кіберполіції Національної поліції України Олександр Гринчак та директор Асоціації «ЄМА» Олександр Карпов.

«Співпраця в рамках Меморандуму сприятиме підвищенню ефективності розслідування інцидентів платіжного шахрайства та кіберзлочинів у фінансовій сфері, вчинених з використанням платіжних інструментів та платіжної інфраструктури. Крім цього, забезпечить обмін актуальною інформацією», - зазначив керівник Департаменту кіберполіції Нацполіції Олександр Гринчак. 

За словами директора Асоціації «ЄМА» Олександра Карпова, з 2009 року діяв попередній меморандум. Водночас новий документ підготовлений та підписаний з врахуванням усіх змін, які відбулися за минулі роки. 

Зазначимо, що наразі кіберполіцією вже укладено 21 меморандум про співробітництво та партнерство, з них 7 меморандумів – із приватними компаніями та 14 – з ВНЗ. 

Така співпраця забезпечить підвищення ефективності протидії кіберзлочинності та сприятиме залученню спеціалістів для роботи в кіберполіції.         

Департамент кіберполіції Національної поліції України