Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція припинила діяльність піратського сайту «onemov.net»

Веб-ресурс діяв протягом останнього року. Наразі його роботу заблоковано. Поліцейські перевіряють причетність адміністратора сайту до адміністрування ще близько 10 подібних піратських сайтів.

Працівники Київського управління Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими Васильківського відділу поліції Київщини, за процесуального керівництва Києво-Святошинської прокуратури, викрили 24-річного мешканця Запоріжжя у створенні та адмініструванні піратського сайту «onemov.net». 

Правоохоронці встановили, що молодик на веб-ресурсі «onemov.net» відтворював та розповсюджував аудіовізуальні твори, права на які належать компанії Universal City Studios LLLP (Universal), представником якої в Україні є Українськаантипіратська асоціація. Аудиторія відвідувачів сайту не обмежувалася кордонами України, оскільки більшість фільмів розміщених на цьому ресурсі відображалася англійською мовою. Пізніше фільми з’являлися російською та українською мовами. Таким чином охоплення аудиторії збільшувалося, своєю чергою збільшувалися і прибутки.

У місті Запоріжжя, за місцем проживання зловмисника, поліцейські провели санкціонований обшук. У його квартирі вилучено системний блок персонального комп’ютера, що містить електронну панель адміністрування сайтом. Крім того, виявлено маршрутизатор, що використовувався для забезпечення адміністрування зазначеного веб-ресурсу та банківські картки, на які зараховувались кошти від розміщення реклами на вказаному сайті.

Перевіряється причетність фігуранта до адміністрування та створення ще близько 10 піратських Інтернет-сайтів. Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) КК України. Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.