Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція припинила незаконну діяльність вебсайту азартних ігор

Фігурант надавав букмекерські послуги в Інтернеті, попри відсутність відповідної ліцензії. Чоловіку вже повідомлено про підозру у протиправній діяльності.

Співробітники управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільно зі слідчими Галицького відділу поліції області викрили громадянина у незаконній організації азартних ігор в мережі Інтернет.

Кіберполіцейські встановили, що 33-річний житель Львова створив сайт – букмекерську контору, де приймалися ставки від гравців у електронних валютах. Фігурант займався адмініструванням ресурсу, попри відсутність ліцензії на таку діяльність. Також для забезпечення технічної підтримки сайту, правопорушник найняв чотирьох ІТ-спеціалістів.

Для маскування протиправної діяльності сервери знаходилися закордоном.

Середня кількість відвідувачів ресурсу налічувала понад 1,5 тисячі осіб на добу. Правопорушник заробляв на розміщенні реклами і безпосередньо на ставках гравців.

В офісі фігуранта працівники поліції провели санкціонований обшук із залученням бійців батальйону поліції особливого призначення Львівської області. В результаті вилучено мобільні телефони, «чорнові» записи та комп’ютерну техніку. 

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 203-2 (Незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей) Кримінального кодексу України. Чоловіку повідомлено про підозру. Досудове розслідування триває.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Львівська місцева прокуратура № 1.

Департамент кіберполіції
Національної поліції України