Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція припинила шахрайську схему інвестицій, організатори якої ошукали громадян на чверть мільярда гривень

Група зловмисників створила фіктивну онлайн-біржу і пропонувала вкладникам отримувати 7% прибутку на день від інвестування у криптовалюту. Мінімальна сума вкладень становила 150 тисяч гривень.

Схему шахрайства викрили співробітники кіберполіції Київської області спільно зі слідчими Подільського управління поліції Києва.

Зловмисники створили додаток електронної біржі, що мав схожість до всесвітньовідомих бірж, які займаються продажем криптовалюти. Інвесторам обіцяли прибуток у розмірі 7% на день. Мінімальна сума вкладень становила 150 тисяч гривень. Фігуранти також мали так званих амбасадорів, які залучали нових інвесторів у проєкт.

Втім, коли вкладники намагалися повернути свої гроші, організатори повідомляли їх, що така можливість відсутня і у подальшому – блокували. Встановлено, що у такий спосіб зловмисники привласнили понад чверть мільярда гривень громадян.

На території міста Черкаси та Хмельницької області працівники поліції провели сім санкціонованих обшуків у оселях фігурантів та в їхніх автівках. Вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, банківські картки, «чорнові» записи, гроші, а також зброю. До проведення обшуків також було залучено працівників полку поліції особливого призначення Черкащини.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Тривають слідчі дії.
Процесуальне керівництво здійснює Подільська окружна прокуратура Києва.

Департамент кіберполіції Національної поліції України