Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція, СБУ та Держспецзв‘язку встановлюють причетних до кібератак на сайти державних структур

Сьогодні вночі було здійснено хакерську атаку на урядові сайти. На головній сторінці цих сайтів було розміщено повідомлення провокаційного характеру. При цьому контент сайтів не змінено і витоку персональних даних не відбулося.

З метою недопущення поширення атаки на інші ресурси та локалізації технічної проблеми тимчасово призупинено роботу інших урядових сайтів.

Зараз Департамент кіберполіції спільно з Держспецзв'язку та Службою безпеки України збирають цифрові докази і встановлюють причетних до вчинення кібератак.

Роботу більшої частини атакованих державних ресурсів уже відновлено, інші будуть доступні найближчим часом.

Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України.

Департамент кіберполіції Національної поліції України