Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція співпрацюватиме із Торгово-промисловою палатою України

Сьогодні, 30 червня, сторони підписали відповідний меморандум. Захід відбувся за участю начальника Департаменту кіберполіції Олександра Гринчака та президента Торгово-промислової палати України Геннадія Чижикова.

Меморандум передбачає організацію та проведення спільних заходів з протидії кіберзлочинності, створення умов безпечного розвитку сфери використання інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних систем. В рамках співпраці сторони обмінюватимуться інформацією, аналітично-довідковими даними за фактами інцидентів комп'ютерної безпеки та кіберзлочинів, що мають місце або вчиняються в національному сегменті Інтернету.

Крім цього, меморандум передбачає проведення науково-методичних семінарів, конференцій, круглих столів, тренінгів та інших заходів з актуальних проблем протидії кіберзлочинності.

За словами Олександра Гринчака: «Налагодження співпраці з Торгово-промисловою палатою України дасть змогу отримати нові та зміцнити вже напрацьовані зв'язки у сфері державно-приватного партнерства, що дозволить результативніше протидіяти загрозам у кіберпросторі».

Представники Торгово-промислової палати висловили подяку працівникам кіберполіції за допомогу у розслідуванні атаки на їхні інформаційні ресурси та надання рекомендацій для убезпечення від дій кіберзлочинців у подальшому. У свою чергу Геннадій Чижиков зробив акцент на важливості співпраці із кіберполіцією та наголосив, що укладений меморандум буде важливим для територіальних підрозділів Торговельно-промислової палати.

«Даний меморандум сприятиме проведенню заходів, направлених на формування позитивного сприйняття і підтримки Торговельно-промислової палати як головного центру державно-приватної взаємодії під час цифрової трансформації бізнесу і його захисту у кіберпросторі» - зазначив Олександр Гринчак.

Департамент кіберполіції
Національної поліції України