Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція співпрацюватиме з Академією фінансового управління та ГО «Українська сучасна цифрова наука» для протидії злочинам із віртуальними активами

Відповідні меморандуми про співпрацю сторони підписали сьогодні, 25 травня. У заході взяли участь начальник Департаменту кіберполіції Юрій Виходець, голова правління громадської організації «Українська сучасна цифрова наука» Тетяна Дмитренко та президент Академії фінансового управління Тетяна Єфименко.

Співробітництво передбачає обмін досвідом з питань протидії кіберзлочинності з використанням віртуальних активів та криптовалюти. Надалі планується залучення кіберполіцейських до роботи над вдосконаленням підзаконних актів та впровадженням європейських стандартів у національне законодавство щодо віртуальних активів.

Начальник Департаменту кіберполіції Юрій Виходець зазначив:

«В умовах війни питання використання цифрових валют для втілення злочинних схем постає особливо гостро. Наш ворог використовує криптовалюту не лише для фінансування військових злочинів, а й для уникнення санкцій щодо своєї держави. Ми налагоджуємо співпрацю та залучаємо наших партнерів, аби оперативно реагувати та ефективно протидіяти злочинам, пов’язаним із легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом».

Департамент кіберполіції Національної поліції України